På gården har vi både sauer, hester, kanin, katter og hunder. Du kan se alle dyrene på gården, men i sommersesongen er hestene på Kalven Seter og blir brukt i barneridning. Under kan du lese mer om dyrene vi har på gården, og hva de brukes til.

Sauene

På Sygard Storrvik har vi også en liten flokk med gammelnorske ursauer, eller «villsauer» som også noen kaller de. Dette er en spesiell rase innen sauekategorien. de er veldig hardføre, og har lang, tykk og fargerik pels, spesielt om vinteren. Lange horn har de også, så om sommeren kan de lett forveksles med geiter fra avstand. På gården har vi fem voksne søyer med lam, og en stor, flott vær.De går somoftest hjemme hele året, men i en periode på sommeren går de på Kalven Seter sammen med hestene, og blir brukt som selskap for både mennesker og dyr. Om sommeren når de er her hjemme er de beitedyr, og går rundt omkring på gården og beiter.  

Væren, eller «Veddulf» som vi kaller han, ligger og holder vakt i oppkjørselen på gården. På bildet il høyre kan dere se han står og overvåker hva som skjer ved treet. Han er en veldig hyggelig vær, men man må alltid huske at han er en stor gutt.  

På bildet kan dere se en liten del av flokken koser seg i friheten på jordene. Når høsten kommer og slåtten er ferdig, så slippes de ut på jordene og i skogsområdet rundt gården.
På bildet kan dere se en liten del av flokken koser seg i friheten på jordene. Når høsten kommer og slåtten er ferdig, så slippes de ut på jordene og i skogsområdet rundt gården.

Hestene

På gården har vi to hester som vi bruker i de forskjellige aktivitenene på gården. Det er to veldig snille dølahester, og en nordsvensk brukshest. Maja, den eldste, blir brukt mest i kjøring med turistene og i blandt ridningen. Maja er født 28.april 2005, har har vært på gården siden 2010. Turte blir brukt i barneridning, og er en veldig rolig og bedagelig dølahoppe. Turte er født 14.mai 2007, og kom på gården i 2005.

På bildet kan dere se dølahesten Turte på beitet en sommerdag.
På bildet kan dere se dølahesten Turte på beitet en sommerdag.

Kaninene

Vi har en kanin på gården i dag som heter Josefine. Det er en hvit kanin av rasen løvehode. Josefine kom på gården sommeren 2017. Om sommeren koser hun seg i hagen sammen med turistene, og hun er veldig glad i gulrøtter og eplebiter. Nå om vinteren løper hun fritt inne i stallen sammen med hestene Maja og Turte, og hun noen ganger besøker hun også sauene i nabofjøset.

På bildet kan dere se kaninen Josefine en sommerdag 2017.
På bildet kan dere se kaninen Josefine en sommerdag 2017.

Gårdshundene

Fia, Troya og Fido er de to gårdshundene våre. Fia er en liten Jack Russell Terrier som kom til oss påsken 2012. Hun er en liten snill hund som tror hun er veldig, veldig stor, og liker veldig godt å løpe rundt på gårdsområdet om sommeren. Rasen kommer oppbrinnelig fra Australia, der de ble brukt i jakt. De har kompakte kropper og små bein, men kan løpe veldig hurtig.

Troya er en stor og veldig snill Rhodesian Ridgeback, afrikansk løvehund som også flere kaller de. Rasen kommer oppbrinnelig fra Afrika, og det er svært snille og gode familiehunder. Troya kom til gårds i 2007, og ble hentet helt i Sverige på en kennel. 

Det tredje innskuddet av gårdshunder er Fido, en dobermanngutt som kom til gården januar 2017. Han er en stor og tøff hund, men mest snill. Han er bare en unghund enda, så han er veldig leken og kan gjerne finne på og hoppe opp om man går bort til han. Fido ligger for det meste og sover i løpestrengen sin utenfor huset til Mari om sommeren, når de ikke er på fjelltur. For fjellturer elsker Fido.

Her er hunden Fido i full fart en vakker høstdag på gården.
Her er hunden Fido i full fart en vakker høstdag på gården.